Opis
Warsztat skierowane jest do specjalistów dietetyków, psychologów, fizjoterapeutów, położnych i lekarzy oraz studentów ostatniego roku wymienionych kierunków.
Szkolenie oparte o najnowsze doniesienia naukowe, dotyczące żywieniowego wsparcia leczenia niepłodności kobiecej.
Na szkoleniu m.in. dowiesz się, jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności kobiecej, jakie produkty negatywnie wpływają na płodność i nasilają dolegliwości, na czym polega skuteczna dieta w zaburzeniach miesiączkowania, PCOS, niedoczynności tarczycy czy endometriozie, jak komponować dietę płodności i na jakie składniki diety należy szczególnie zwrócić uwagę, czy suplementacja jest niezbędna.
Zagadnienia tematyczne omawiane podczas szkolenia:
• Jak Polki przygotowują się do ciąży.
• Najczęstsze problemy niepłodności kobiecej.
• Otyłość i zaburzenia gospodarki hormonalnej.
• Przyczyny niepłodności kobiet z PCOS.
• Wybrane składniki diety i ich rola w leczeniu niepłodności kobiet z PCOS
• Insulinooporność i wpływ tego zaburzenia na płodność kobiecą.
• Zalecenia żywieniowe dla kobiet z insulin opornością.
• Hiperprolaktynemia a zaburzenia płodności.
• Zaburzenia miesiączkowania i rola diety w regulacji cyklu menstruacyjnego.
• Niedoczynność tarczycy i Hashimoto – jak wpływają na płodność oraz rola diety i stylu życia w leczeniu niedoczynności tarczycy.
• Endometrioza – przyczyny i wpływ endometriozy na płodność i ciążę oraz rola diety w rozwoju i leczeniu endometriozy.
• Główne założenia diety płodności.
• Opisy przypadków.
Słuchacz otrzymuje:
- certyfikat ukończenia kursu
- fakturę VAT
- 14 dniowy dostęp do nagrania z kursu (możliwość przedużenia po ponownym wykupieniu)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.